Na používanie e-shopu musíte mať povolený JavaScript!
Výživa a dávajúca sila človeka
Duchovný význam potravín
Heinz Grill
Výživa predstavuje širokú oblasť, kde ešte treba odhaliť mnohé tajomstvá. Zodpovedný výber potravín, odborná príprava a napokon spôsob jedenia sú oblasti, v ktorých človek môže rozvíjať silu utvárania, a tak slobodne prinášať „dary“ pre život. A tak spôsob stravovania nemá vplyv iba na naše vlastné zdravie, ale je aj základom hlbšieho vzťahu k našim blízkym a tiež k prírode.
Vydavateľstvo: Narajana
Typ produktu: mäkká väzba
„Hodnota tejto knihy spočíva predovšetkým na pozorovaniach éterických síl, ktoré prirodzene pôsobia v každej potravine. Tieto životodarné a formotvorné sily sú spojené so štyrmi živlami, čo je práve u rastlín, ktoré sa v kolobehu roka vo svetle a teple vyvíjajú a znovu odumierajú, pre každého názorné a dá sa to jednoducho pochopiť. ... Kniha ponúka naozaj obsiahly základ pre estetickú kultúru stravovania, ktorá v pravom zmysle otvára zdravú, vyváženú a radostnú perspektívu do budúcnosti.“ (voľne podľa predslovu knihy od M.Lepold)
„Výživa ďalej nesie éterické sily prírody v zmysle svetla a tepla, ako aj harmonické substancie a prirodzenú čistotu. Tieto éterické sily sú jemnejšie než vonkajšia sila vážiteľnej hmoty. Podľa toho, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienkové idey pracujú na týchto éterických silách potravín už pripravených prírodou, môžu vzniknúť rozhodujúce zušľachtenia a veľkolepé ozdravné obohatenia. Čím múdrejšie niekto zaobchádza s potravinami a privádza ich do služby ľudstvu, tým viac éterických síl vytvára pre druhých ľudí a pridáva ich k tým, ktoré pochádzajú z prírody.“
Základy výživy a vnímania éterických síl v potravinách
Celostné porozumenie výžive - duchovná individuácia
Jedenie, príprava a výber
Význam potravín
Surová strava
Varená strava
Zaobchádzanie s nezdravou stravou
Éterické telo a vnímanie éterického tela
Výber potravín - rozvíjanie estetiky
Potraviny a ich význam pre duševno-duchovný vývoj (obilie, med, mäso, zelenina, strukoviny a ďalšie)
Prednášky o výžive a kresby charakteristík jednotlivých druhov obilia
Praktické pokyny pre kuchyňu a prípravu stravy
Vedomie a život po smrti
Problém prekyslenia (acidóza)
Zdravie, striedmosť a zameranie zmyslov navonok.
Umelecké zobrazenie charakteristík jednotlivých druhov obilia a liečivej sily rastlín
Mohlo by sa Vám páčiť:
Do kategórie Výživa