Na používanie e-shopu musíte mať povolený JavaScript!

Novinka

Výživa a dávajúca sila človeka

Duchovný význam potravín

Heinz Grill

Výživa predstavuje širokú oblasť, kde ešte treba odhaliť mnohé tajomstvá. Zodpovedný výber potravín, odborná príprava a napokon spôsob jedenia sú oblasti, v ktorých človek môže rozvíjať silu utvárania, a tak slobodne prinášať „dary“ pre život. A tak spôsob stravovania nemá vplyv iba na naše vlastné zdravie, ale je aj základom hlbšieho vzťahu k našim blízkym a tiež k prírode.

Vydavateľstvo: Narajana

Typ produktu: mäkká väzba

18,00
Dostupnosť: skladom

„Hodnota tejto knihy spočíva predovšetkým na pozorovaniach éterických síl, ktoré prirodzene pôsobia v každej potravine. Tieto životodarné a formotvorné sily sú spojené so štyrmi živlami, čo je práve u rastlín, ktoré sa v kolobehu roka vo svetle a teple vyvíjajú a znovu odumierajú, pre každého názorné a dá sa to jednoducho pochopiť. ... Kniha ponúka naozaj obsiahly základ pre estetickú kultúru stravovania, ktorá v pravom zmysle otvára zdravú, vyváženú a radostnú perspektívu do budúcnosti.“ (voľne podľa predslovu knihy od M.Lepold)

„Výživa ďalej nesie éterické sily prírody v zmysle svetla a tepla, ako aj harmonické substancie a prirodzenú čistotu. Tieto éterické sily sú jemnejšie než vonkajšia sila vážiteľnej hmoty. Podľa toho, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienkové idey pracujú na týchto éterických silách potravín už pripravených prírodou, môžu vzniknúť rozhodujúce zušľachtenia a veľkolepé ozdravné obohatenia. Čím múdrejšie niekto zaobchádza s potravinami a privádza ich do služby ľudstvu, tým viac éterických síl vytvára pre druhých ľudí a pridáva ich k tým, ktoré pochádzajú z prírody.“

Základy výživy a vnímania éterických síl v potravinách

Celostné porozumenie výžive - duchovná individuácia

Jedenie, príprava a výber

Význam potravín

Surová strava

Varená strava

Zaobchádzanie s nezdravou stravou

Éterické telo a vnímanie éterického tela

Výber potravín - rozvíjanie estetiky

Potraviny a ich význam pre duševno-duchovný vývoj (obilie, med, mäso, zelenina, strukoviny a ďalšie)

Prednášky o výžive a kresby charakteristík jednotlivých druhov obilia

Praktické pokyny pre kuchyňu a prípravu stravy

Vedomie a život po smrti

Problém prekyslenia (acidóza)

Zdravie, striedmosť a zameranie zmyslov navonok.

Umelecké zobrazenie charakteristík jednotlivých druhov obilia a liečivej sily rastlín

 

ISBN: 9788089940004 | počet strán: 200 | Jazyk: slovenský | Rok vydania: 2017 | Téma: Výživa
Tagy: obilie, výživa, zdravie, estetika, dávajúca sila, Heinz Grill, schopnosť dávania

Mohlo by sa Vám páčiť:


Do kategórie Výživa

Podeľte sa o článok s priateľmi na sociálnych sieťach: